Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šišljagić:

Šišljagić: Dižemo ruke od borbe za Gradsko vijeće. Glavaš se slaže

'08.02.2013., Mostar, Bosna i Hercegovina - Branimir Glavas, hrvatski politicar, jedan od osnivaca HDZ-a, osnivac Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, bivsi general bojnik HV-a osudjen j
'PIXSELL'
04.06.2013.
u 11:39

Nikakvih zakulisnih igara ni tihe koalicije s HDZ-om neće biti. Vjerujem da do krize u Gradskom vijeću neće doći

Pomirili su se s gubitkom svoje utvrde i u Osijeku će odsad biti oporba. Nikakvih zakulisnih igara i trgovanja “ispod žita” neće biti. Takve bar poruke stižu iz HDSSB-a, čiji je kandidat Krešimir Bubalo u nedjelju izgubio bitku za gradonačelnika. Iznenađujuće, za gotovo osam posto glasova prestigao ga je Ivica Vrkić, nestranački kandidat SDP-a, HNS-a i HSU.

HDZ: Bez nas se neće moći

Već u izbornoj noći počelo se špekulirati da Osijek tek čeka oštra i bespoštedna borba za Gradsko vijeće. Glavaševa ga se stranka, pretpostavljalo se, neće lako odreći. Četrnaest je njihovih vijećnika, a pet im ruku nedostaje do većine.

– Nećemo ni pokušavati sastaviti vlast u Vijeću. Neka se drugi dogovore za većinu, posao je novog gradonačelnika da to koordinira – kaže nam Vladimir Šišljagić, čelnik HDSSB-a. Ne pada im na pamet, dodaje, opstruirati rad Vijeća, ali bit će oporba.

– Žao mi je zbog gubitka Osijeka, naravno. No ovi izbori ni slučajno ne znače naš pad. Imamo dvostruko više vijećnika te 14 načelnika i gradonačelnika u županiji – navodi.

S Branimirom Glavašem i mostarskim zatvorom na telefonskoj su liniji još od prve objave rezultata.

– Glavaš se potpuno slaže sa mnom – dodaje on.

Većinu bi im pak mogao osigurati HDZ s kojim su pred izbore, kako se činilo, zakopali ratnu sjekiru.

– Nikakve tihe koalicije neće biti – ističe Šišljagić koji je, inače, ponovno dobio bitku za župana. Sve su oči uprte upravo u HDZ.

– Bez nas se ni u Gradu ni u Županiji ništa neće moći napraviti. Imamo mjesec dana za dogovore, a donijet ćemo odluku koja je najbolja za građane – poručuje Damir Kramarić, čelnik osječkog HDZ-a. Ponovljeni izbori, nastavlja, nikome ne odgovaraju pa će “o tome voditi brigu”. Na miran dogovor poziva i novi osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

– Neću ni s kim trgovati, služit ću samo građanima. Moram podići kvalitetu života i rada građana, a za to mi treba mir u Vijeću – apelirao je Vrkić. Zaposlenicima gradske uprave i poduzeća poručio je da mogu mirno spavati.

– Neću zapošljavati preko veze ni “skidati” i smjenjivati pa dovoditi svoje ljude. Otvarat ću radna mjesta – obećao je. Da dođe na vlast pomogli su mu, vjeruje, i birači i članovi HDZ-a “koji nisu nasjeli na priče o lijevima i desnima”. Upravo su na njih pak računali u HDSSB-u.

Đapić čvrsto uz Vrkića

Da Osijeku treba stabilna vlast, ističe i nezavisni Anto Đapić koji je u završnici izbora javno stao uz Vrkića. Njegova je podrška, smatra, spriječila ideologizaciju kampanje i podjelu na “Jugoslavena komunista i Hrvata desničara”.

– Bubalo ima političkog potencijala, ali treba se osamostaliti. Ne smije čitati tuđe govore, biti lutka na koncu i mora prestati vrijeđati ljude koji mu mogu biti otac – izjavio je Đapić.

>>Dinko Burić poražen s četiri glasa razlike, broje listiće ponovno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije